• 0920-120 10
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Elsäkerhet

bra:EL testar gruppcentraler och säkringar, kollar ledningar och kablar, gör stickprovskontroller av kopplingar, eluttag och strömbrytare.

Visste du att en halv miljon eltillbud sker i svenska hem varje år?

IN Eltest (fd EIO Eltest) gör livet tryggare

Det luriga med elinstallationer är att du oftast inte kan se riskerna med blotta ögat. Eftersom du själv som ägare är ansvarig för elanläggningen i din bostad, bör du låta en elinstallatör göra en IN Eltest.

Testet är en grundlig besiktning. Elinstallatören testar centralen och säkringar, kollar uttag och kablar, gör stickprovskontroller i dosor och strömbrytare. Den tar pulsen på elanläggningen och ger besked om dess säkerhet, komfort, ekonomi och tekniska standard.

I din hand får du ett utförligt protokoll. Du ser om elanläggningen har fullgod säkerhet eller om fel behöver rättas till, antingen för att anläggningen ska uppfylla gällande föreskrifter eller för att öka komforten. Visar testet att din elanläggning inte är säker eller att den kan bli bättre, kan elinstallatören lämna kostnadsförslag på åtgärderna.

Låt elinstallatören gå husesyn

Passa på att fråga elinstallatören om tips för säkrare el. Vill du vara riktigt på säkra sidan låter du installatören gå igenom din bostads elinstallationer och åtgärda det som kan behövas, till exempel att montera petskyddade uttag och installera jordfelsbrytare. En jordfelsbrytare anses förhindra nio elolyckor av tio.
Läs mer på http://www.in-eltest.se/
Boka in ett eltest med Bra EL i Luleå, Boden, Piteå och Älvsbyn.

Hart du frågor kring elsäkerheten i ditt hem, din fastighet eller hos ditt företag?

Bra El & Energiteknik i Luleå AB

Blomgatan 17
973 31 Luleå
Image

Kontakta oss idag

© 2024 Bra El & Energiteknik i Luleå AB. Alla rättigheter förbehålles